Svatba na podzim 

Ačkoliv všeobecně vévodí trendům svatby v letních a teplých jarních měsících, přesto má i taková svatba na podzim své výjimečné kouzlo, kterým očaruje nejen snoubence, ale i svatebčany. Pestrobarevné listí nebo příjemné počasí představují jen krátký výčet toho, co vám podzimní svatba může nabídnout. Jaké jsou výhody a trendy podzimních svateb?  

Výhody podzimní svatby 

Podzim je roční období, během kterého se příroda pomalu připravuje ke spánku. Než ale nastane tuhá zima, můžeme si užít poslední záchvěvy teplých slunečních paprsků. Pro svatební obřad a následnou oslavu je tedy lepší, pokud se teploty nepohybují okolo běžných letních 30 °C. Večer může být už zima, ale nejde o nic, co by nevyřešily deky, svíčky a teplé nápoje, jež navíc navodí příjemnou atmosféru. Samozřejmě nesmí vydatně pršet, déšť na svatbě by zkazil náladu i zarytým milovníkům podzimu. 


Krásné proměny podzimní krajiny se také hodí pro focení. Svatební fotografie na pozadí teplých barev babího léta mají jedinečný šarm a vypráví strhující příběh o oslavě lásky. Videa naopak nevyžadují téměř žádné úpravy, neboť jim byly propůjčeny nádherné kulisy, které podzim umí vykouzlit. 

Plánování svatby je náročné, nicméně podzim vám to se svými sezónními produkty ulehčí. Neváhejte proto využít vše, co vám podzim nabízí. Pro slavnostní tabuli zvolte především pokrmy z dýně, sezónní ovoce a zeleninu. Taková dýňová polévka, pečené maso s bramborami a jablečný koláč se skořicí zní delikátně. Přírodní poklady podzimu můžete využít i jako dekorace.  

 

Barvy a dekorace 

Trendy velí sladit svatbu do klasických barev podzimu, tedy červené, žluté, oranžové a hnědé. Pokud se chcete trochu odlišit a namísto výraznějších barev byste si představovali decentnější svatbu, můžete využít zemitější barvy – vínovou (burgundy), zlatou, měděnou nebo tmavě zelenou. 

S barvami úzce souvisí i výběr dekorací, které by měly podtrhnout podzimní náladu. Jako ozdoby můžete využít podzimní květiny (zejména chryzantémy, růže, macešky nebo vřesy), barevné listí, kaštany nebo jeřabiny. Osvědčí se také výrobky ze dřeva – různé rámečky, podložky nebo nápisy. Svíčky a světýlka zase vyniknou po západu slunce a zachovají romantickou atmosféru i ve večerních hodinách. V tomto směru doporučujeme navíc svatbu uspořádat na nějakém rustikálním místě, třeba ve staré stodole.  

 

Oblečení 

Při výběru oblečení je třeba pamatovat na rozmanitost podzimního počasí. Chvíli může pršet, ale zanedlouho si už opět užíváte sluníčka.  

Nevěsta by se při zařizování svatební róby měla poohlédnout po šatech s dlouhým rukávem. Pokud má přece jen vybrané šaty pro teplejší měsíce, řešením jsou kabátky nebo kožíšky, které doplní celkový outfit.  


Díky příjemným teplotám nebude ženichovi v obleku přílišné vedro. Večerní chladno zachrání teplý kabát, jenž navíc působí velmi elegantně.  

 

Šperky 

Důležitým prvkem svatby jsou samozřejmě i snubní prsteny, jimž také dominují aktuální trendy. Doporučujeme prstýnky ze žlutého či růžového zlata. Do módy se vrací i bílé kovy, a tak s prstýnkem z bílého zlata nebo platiny zazáříte. Hledáte-li pak někalý netradiční kousek prozkoumejte naši kolekci WeDuo

Snubní prsteny

Nevěstu však nezdobí jen prsten, ale i další vkusné šperky. Svatební róbu podtrhne náhrdelník, náušnice nebo náramek. I pro tyto šperky platí výše uvedený trend ohledně barev. Kromě toho jsou v módě barevné kameny, které rozjasní podzimní den, perly nebo jemné náramky.  


Zpět na články
Česká značka

Jsme přímý výrobce

Šperky vyrábí naši mistři zlatníci z těch nejkvalitnějších materiálů. Poctivost, kvalita a rodinná tradice jsou na prvním místě.

Jsme přímý výrobce

Česká značka

Na trhu jsme od roku 2001. Naši zakladatelé působí ve šperkařském a hodinářském oboru již od roku 1992.

Poštovné zdarma

Doprava

U nás máte poštovné zdarma při nákupu nad 1 500 Kč (nevztahuje se na investiční zlato). Šperky obdržíte v dárkovém nebo luxusním dárkovém balení.

Prověřená společnost

Prověřená společnost

Naše společnost je prověřená u Puncovního úřadu v ČR a SR. K diamantovým šperkům obdržíte certifikát pravosti.